Veganský recept na cizrnu v kešu omáčce

11. prosince 2016 v 16:40 | Tereza |  Recepty


Ráda bych vám předala naprosto delikátní recept na cizrnu v kešu omáčce. Je to čistě veganský pokrm, bohatý na bílkoviny, výživné jídlo a vhodné jako oběd či večeře. Takže pokud chcete zkusit něco nového, zdravého a zároveň si pochutnat a nemít s jídlem tolik práce, tento recept je určený přímo pro Vás :)


Ingredience:

Na cca 4 porce
  • 600 g cizrny (lze i v plechovce)
  • 4 cibule
  • 6 rajčat-oloupané v konzervě
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička garam masaly
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g kešu ořechů
  • koření dle chuti

Postup:

Pokud nemáte lepší mixér, doporučuji hodinu předem namočit kešu do vody, aby se potom lépe mixovaly. Cizrnu uvaříme v horké vodě cca hodinu a půl až dvě, do měkka. Než cizrnu slijeme, napustíme do kastrolu studenou vodu, aby napovrch vyplavaly slupky od cizrny a my je mohli odebrat. Měkkou cizrnu přehodíme do hlubší pánve, ve které chceme společně s ní udělat omáčku. Vedle na pánvi uděláme jemně nakrájenou cibulku, orestujeme společně s kořením a přihodíme k cizrně společně s rajčaty pokrájené na menší kusy.


Celou dobu vaříme na mírném ohni. Připravíme si kešu krém. Kešu vhodíme do mixéru s trochou vody, záleží na typu mixéru ale cca 100 ml. Opět přihodíme do omáčky a nakonec přilijeme kokosové mléko. Vaříme ještě cca 10 minut. Omáčka má poté tendenci se připalovat (vyzkoušeno), takže opravdu mírný plamen a neustálé míchání. Můžeme podávat!



Recept můžete najít i na webu moderni-devce, pro který píšu:)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Uvažuješ nad tím, že recept využiješ?

Ano! Hned jdu na to!
Možná někdy
Ne

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 11. prosince 2016 v 18:01 | Reagovat

Cizrnu mám ráda, tak možná někdy vyzkouším ;-)

2 inspiracenauteku inspiracenauteku | Web | 11. prosince 2016 v 18:30 | Reagovat

[1]: Jak to děláš, že máš vždy první komentáře? :D :) A vyzkoušej, je to fakt chuťovka!

3 kolemjdoucí kolemjdoucí | 12. prosince 2016 v 17:57 | Reagovat

Cizrnu z plechovky vaříte ještě skoro dvě hodiny? Proč?

4 inspiracenauteku inspiracenauteku | Web | 12. prosince 2016 v 18:34 | Reagovat

[3]: Mně osobně připadá potom lepší a měkčí:) Ale tu v plechovce lze vařit kratší dobu

5 Fredy Kruger Fredy Kruger | 13. prosince 2016 v 0:49 | Reagovat

" Matko, co bublá tak ?  cože to fičí ??
... hle !  matka na zemi,na vařiči
právě teď, vaří tam cizrnu  !!

Jáá... zakokopnul, padnul jsem na čumu,
rovnou však rypákem do cizrny !!"

Zdenál  Šukk  křičí : "Matka, ta umí !!"

... i ostatní z rodiny sběhli se
ku hrnci  všichni  jak ku míse !

" Ze cizrna musí vařit se,
alespoň nejméně hodinu,
nemohu přesvědčit rodinu !!"
... huláká matka ( je rozčilena )

řve otec : " To stačí ! je uvařena !"

" Je vařena !!"  ( i dědek tvrdí )

Tak žerte !... jáá  na vás prdím !
cpěte se všichni, vám pomáhej  Jahwe !!"

... matka si kořalky přihnula z láhve ...

6 inspiracenauteku inspiracenauteku | Web | 13. prosince 2016 v 12:23 | Reagovat

[5]: :D Mně by vážně zajímalo, kdo ty vlastně jsi

7 Sugr Sugr | E-mail | Web | 13. prosince 2016 v 18:38 | Reagovat

Cizrnu miluju, jdu do toho! ;-)

8 inspiracenauteku inspiracenauteku | Web | 14. prosince 2016 v 20:47 | Reagovat

[7]: Dej mi vědět, jak chutnalo!:)

9 Xira, Miss_Cyanide Xira, Miss_Cyanide | E-mail | Web | 1. ledna 2017 v 18:00 | Reagovat

To vypadá úžasně!

10 inspiracenauteku inspiracenauteku | Web | 1. ledna 2017 v 18:54 | Reagovat

[9]: Také je!:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama